WordPress backups
N

Geen zorgen als iets mis gaat

N

Eenmalige dienst of pakket

N

24/7 Support van experts

N

Altijd een backup beschikbaar

Backup van je WordPress website

WordPress backups zijn essentieel wanneer je een website hebt die niet even offline kan. Heb je bijvoorbeeld een wijziging op je website gedaan waarna je een foutmelding kreeg? Of een plugin of thema een update gegeven waarna de inhoud of opmaak van je website niet meer klopt? In veel gevallen is het dan makkelijk om een WordPress backup terug te zetten. Maar dan moet je die natuurlijk wel hebben!

Wij zorgen er met onze WordPress onderhoudspakketten voor dat er altijd een backup beschikbaar is. Een backup is een complete kopie van je website die we met een druk op de knop terug kunnen zetten. Wel zo fijn als er per ongeluk iets mis gaat, of als je thema niet meer lekker met WordPress samenwerkt na een update.

Bij al onze pakketten is een dagelijkse backup inbegrepen. Dat betekent dat we je website terug kunnen zetten naar een moment in het verleden waarop deze wél goed draaide. Daarna kunnen we uitzoeken wat er precies mis is gegaan en eventuele problemen oplossen. Neem jij een onderhouds abonnement bij wjonderhoud? Dan is je website altijd veilig!

wordpress website veiliger maken

Wat zijn de risico’s als je geen backups maakt?

s

Een gehackte website terugzetten

Is je WordPress website gehackt? Dan is het de makkelijkste oplossing om een backup van je website terug te zetten. Daarna is het met een extra beveiligingslaag prima te doen om nieuwe aanvallen buiten de deur te houden. Het is in dat geval essentieel om regelmatig backups van je WordPress website te maken. Zo is de site snel weer online.

s

Fouten tijdens updates

Voor de ‘voorkant’ van je website zijn regelmatig updates beschikbaar. Denk aan je WordPress thema of plugins. Maar aan de ‘achterkant’, op serverniveau, gebeurt dat ook met enige regelmaat. Bijvoorbeeld als er een nieuwe versie van je PHP software of database beschikbaar is. Je website is een samenspel van deze elementen en die samenwerking kan wel eens mis gaan. Ook kun je zelf per ongeluk een fout maken door bijvoorbeeld een lijn code te verwijderen die noodzakelijk is voor de opmaak. In dat geval zijn backups ook essentieel. Een fout is snel te herstellen wanneer je een backup beschikbaar hebt!

WordPress backup laten maken

wordpress veiligheid
N

Deze dienst is inbegrepen bij deze onderhoudspakketten:

  • Standard
  • Premium
  • Custom

Wil je dat je WordPress website veiliger wordt? Laat je website door ons onderhouden!

Start jouw gratis maand onderhoud

Altijd een backup beschikbaar

WordPress website backups maken

Wat doen we precies voor je wanneer we je websitebackuppen? Je leest het hieronder. Bij onze onderhoudspakketten zijn backups altijd inbegrepen en kunnen we snel ingrijpen als er onverhoopt iets fout gaat.

Hoe vaak worden WordPress updates uitgevoerd?

We

Backups in de cloud

Ons backup systeem maakt op vastgestelde momenten een volledige kopie van je website. Bij het goedkoopste abonnement is dat maandelijks, bij het meest uitgebreide moment dagelijks.

Daarmee zorgen we ervoor dat je zo min mogelijk risico loopt om je website kwijt te raken. De backups slaan we op in ‘de cloud’: een serverruimte waar we altijd toegang tot hebben. We kunnen daarom op elk moment en vanaf elke locatie een backup voor je terug zetten. Dat is de meest veilige manier om je WordPress website te bewaren.

Backup terugzetten

Is het noodzakelijk om je website vanuit een backup te herstellen? Dan laden we een eerder opgeslagen versie van je website in. We kiezen een datum waarop je website goed functioneerde en zetten het backup bestand terug. Dit overschrijft alle bestanden die er op dat moment op de server aanwezig zijn. We doen dat daarom niet zomaar, maar alleen als je website op geen enkele andere manier te herstellen is.

Update je je website niet? Dan blijven die kwetsbaarheden aanwezig en is je website gevoelig voor een hack. We zorgen er daarom voor dat je website up to date is. Wanneer je bij ons een WordPress onderhoudspakket afsluit blijft dat ook zo. Afhankelijk van je pakket zorgen we dagelijks, wekelijks of maandelijks voor een website die een stuk veiliger is.

Kwaliteitscheck en eventueel aanpassen wachtwoorden

Zodra je website vanuit een backup is teruggezet, checken we of deze weer goed functioneert. Werken alle links en staan afbeeldingen op de juiste plek? Wanneer de website door de kwaliteitscheck komt hoeven we geen verdere stappen te ondernemen. Tenzij we de website terugplaatsen na een hack. Dan zijn extra veiligheidsmaatregelen nodig zoals het aanpassen van wachtwoorden en het installeren van beveiligingsplugins. We zorgen er daarmee voor dat de kans klein is dat zoiets opnieuw gebeurt.

Updates uitgevoerd

Websites in beheer

Snellere website in seconden

Hacks voorkomen

En hoe nu verder?

Je website veilig houden

Hoe zorg je ervoor dat je website veilig blijft? Door ervoor te zorgen dat je thema, plugins en serverinstellingen up to date zijn en blijven. WordPress onderhoud dus! Ook is het van belang om een firewall te installeren die zogenaamde brute force aanvallen buiten de deur houdt.

Liever niet zelf doen? Laat ons dat voor je verzorgen met een van onze WordPress onderhoudspakketten. Al vanaf  € 12,50 per maand!

wordpress website beveiligen

Wij zorgen voor regelmatige backups

WordPress backups maken

Wil jij een veilige website maar weet je niet hoe je dit aan kunt pakken? Stuur ons dan een bericht of bel. We zorgen er met onze maandelijkse onderhoudspakketten voor dat je website veilig is én blijft.

Kies voor ons een van onze onderhoudspakketten en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

1 + 8 =