WordPress snelheid verbeteren
N

Je website laadt sneller

N

Eenmalige dienst of pakket

N

24/7 Support van experts

N

Altijd een backup beschikbaar

WordPress website snelheid verbeteren

Heb je het gevoel dat je WordPress website langzaam is? Of heb je een snelheidstest gedaan bij bijvoorbeeld GT Metrix en scoort je website slecht? Daar moet wat aan gedaan worden! Voor je ranking in Google is het belangrijk dat je een snelle website hebt, en bezoekers haken nogal eens af wanneer het laden van je website langer dan 3 seconden duurt.

Ook op een mobiele telefoon is het belangrijk dat je website snel te gebruiken is. Veel mensen hebben een duur data abonnement. Dan is het extra vervelend als jouw website traag laadt en veel MB’s verbuikt. Zorg dus altijd voor een snelle website door te investeren in goede hosting, een goede cache oplossing, geoptimaliseerde afbeeldingen en meer. Wij zijn gespecialiseerd in het versnellen van WordPress websites en kunnen jouw website binnen 24 uur sneller maken. Dat verhoogt conversies en houdt je bezoekers blij!

Wil je dat jouw website sneller laadt? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je website in de meeste gevallen een stuk sneller maken. Bij onze Gold pakketten is het optimaliseren van je website inbegrepen. Ook kunnen we je WordPress website sneller maken maken met een eenmalige service.

wordpress website sneller maken

Wat zijn de nadelen van een trage WordPress website?

s

Verlies van conversie

Voor een webshop is het enorm van belang dat deze snel geladen wordt. Zo blijkt uit onderzoek dat bezoekers je website sneller verlaten naarmate het langer duurt om deze te laden. Tussen 1 en 3 seconden zit je aan de goede kant, maar bij 5 seconden is de kans dat bezoekers weggaan al 90% hoger. Bij 6 seconden laadtijd is dat al 106% en wat er bij 10 seconden gebeurt kun je vast wel raden. Zo laat je veel geld liggen!

s

Verlies van ranking

Alhoewel het zeker niet de enige factor is, is de snelheid van je website wel een bepalende factor. Google likes it fast en je WordPress website heeft een streepje voor wanneer deze snel is. Dat is iets waar je zelf invloed op kunt uitoefenen. Dus het is zeker aan te raden je website te versnellen als je er afhankelijk van bent.

s

Verlies van betrouwbaarheid

Hoe serieus neem jij een bedrijf die z’n online presence niet op orde heeft? Dat geldt ook voor de snelheid van je WordPress website. Wanneer je website er goed uitziet en snel laadt, geef je bezoekers vertrouwen. Voor jou is het belangrijk dat je bezoekers een goede online ervaring met je hebben. Zorg er dus voor dat dat goed geregeld is. Wij verzorgen dat voor een bescheiden bedrag per maand zodat jij je bezig kunt houden met andere belangrijke zaken binnen je bedrijf!

WordPress website sneller maken

wordpress website gehackt
N

Deze dienst is inbegrepen bij deze onderhoudspakketten:

  • Premium
  • Custom
N

Liever een eenmalige service om je WordPress website sneller te maken? Neem dan snel contact met ons op. Een snellere website binnen 24 uur voor slechts € 295.

Wil je dat je WordPress website sneller wordt? Laat je website door ons onderhouden!

Start jouw gratis maand onderhoud

Zo maken wij jouw WordPress website sneller

WordPress website sneller maken

Wat doen we precies voor je wanneer we je website sneller maken? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Bij zowel de eenmalige dienst als bij onze onderhoudspakketten met snelheidsservice zorgen we voor dezelfde ervaring: een website die seconden sneller laadt dan je gewend was!

Hoe vaak worden WordPress updates uitgevoerd?

We

We optimaliseren je afbeeldingen

Wist je dat de meeste websites langzaam laden omdat er veel te grote afbeeldingen worden ingeladen? Een afbeelding kan er klein uitzien maar toch in een enorme resolutie ingeladen worden.

Wanneer je een bestand van 3000 pixels breed uploadt en klein weergeeft op je site moeten je bezoekers alsnog dat grote bestand laden. Dat is een enorm probleem voor de snelheid van je website. Wij zorgen ervoor dat je afbeeldingen op de juiste grootte worden ingeladen. Ook bekijken we of je afbeeldingen als webp bestand kunnen worden geplaatst. Met dat bestandsformaat behoud je de kwaliteit van je afbeeldingen en worden ze zo verkleind dat ze snel kunnen laden. Je zult zien dat je website snelheid enorm vooruit gaat!

We installeren de juiste caching plugins en configureren ze
Caching is een belangrijk onderdeel van het versnellen van je WordPress website. Deze plugins zorgen ervoor dat essentiële bestanden als .js en .css worden verkleind. Ook maken ze een gecachte versie van je website.

De meeste websites worden per dag diverse keren bezocht. Caching zorgt ervoor dat je website in een tijdelijk bestand wordt opgeslagen om zo sneller te kunnen laden. Zo hoeven bezoekers niet elke keer opnieuw te zien dat de website allerlei complexe berekeningen hoeft uit te voeren.

Die berekeningen gebeuren achter de schermen zijn niet zichtbaar, maar je merkt het wel aan de laadtijd van de website. Een gecachte website hoeft dat maar 1 keer te doen, waardoor er veel sneller een al ‘berekende’ website getoond kan worden. Daarom is caching erg nuttig en een must voor elke website!

Is je hostingpakket up to date?

Een ander belangrijke oorzaak van een langzame website is je hosting. Veel websites draaien op goedkope ‘shared’ hostingpakketten. Dat betekent dat er op één pakket wel 200 websites gehost kunnen worden. Vraagt een of meerdere van deze websites veel van de server? Dan is de kans groot dat je dat op jouw website ook merkt.

Je WordPress website is zo snel als het traagste onderdeel, dus het is ook van belang om je host eens goed onder de loep te nemen. Is er tijdwinst te behalen wanneer je naar een snellere host verhuist? In veel gevallen is dat zo. We kunnen je helpen om je huidige hostingpakket te optimaliseren door bijvoorbeeld de laatste versie van PHP en Mysql (je database) te installeren. Maar de meeste tijdswinst boek je door de website te verhuizen naar een Virtual Private Server (VPS). Dat zijn razendsnelle servers zonder teveel vertragende poespas, puur gericht op snelheid. Je deelt de server niet met andere websites, dus alle rekenkracht van de processor en het geheugen is gereserveerd voor jouw website. Wij kunnen je helpen om je website te verhuizen naar een supersnelle host. Dat is erg belangrijk om de snelheid te kunnen garanderen!

We checken je plugins

Gebruik je veel plugins op je website? Dan bekijken we of je ze écht nodig hebt. Vaak geldt: hoe meer plugins, hoe trager je website laadt. Om de snelheid te verhogen is het daarom van belang om eens te kijken naar wat je plugins doen en of je ook zonder kunt. Gebruik je bijvoorbeeld een plugin voor je Google Analytics? Of het bij Godaddy aangeboden Jetpack? Je kunt makkelijk zonder! Je tracking code is te verwerken in de website zelf en kan met de juiste caching asynchroon worden geladen. Dat scheelt je een hoop tijd.

Bekijk dus goed of je echt al je plugins nodig hebt. We kunnen je daarin adviseren om de snelheid van je WordPress website te verbeteren.

Heb je baat bij een Content Delivery Network (CDN)?

Verkoop jij je producten of diensten internationaal? Dan kun je baat hebben bij een CDN of content delivery network. Wanneer jouw website bijvoorbeeld wordt gehost in Amsterdam, maar een deel van je bezoekers komt uit Singapore, dan is het voor de snelheid van je WordPress website van belang om een groot deel van de site in de buurt van Singapore te laden. Hoe dichterbij, hoe beter. Dat is wat een CDN doet: je website of een gedeelte ervan wordt op verschillende locaties wereldwijd opgeslagen. Bezoekt iemand in Amerika je website? Dan is het slim om in New York of Los Angeles een kopie van je website te hebben. Die laadt veel sneller voor Amerikaanse bezoekers dan eentje die in Amsterdam is opgeslagen. 

We kijken met je mee of jij profijt kunt hebben van een CDN. Als tandarts in Hilversum zal dat niet zo van belang zijn, maar wanneer je je producten wereldwijd verkoopt kun je veel snelheidswinst boeken. En hoe sneller je WordPress website, hoe meer je verkoopt!

Statische content verkleinen met GZIP
GZIP compressie is een techniek die statische inhoud die bestaat uit tekst kan verkleinen. Denk aan css, html, php en xml bestanden. In veel gevallen kan deze content tot minder dan 30% van de originele grootte worden verkleind. Een simpele html pagina van 50kb kan worden gereduceerd tot 15-20kb. Dat betekent dat je bezoekers kleinere bestanden hoeven in te laden. Dat is natuurlijk goed om de snelheid van je WordPress website te verbeteren. Wij zorgen dat deze techniek juist wordt toegepast op je website,
Javascript in de footer laden
Wanneer je browser een website laadt, moeten eerst alle Javascript script tags worden geparseerd. Dat maakt een website aanzienlijk langzamer.

Dat is op te lossen door javascript regels in de footer van de website te laden, dus helemaal onderaan de code. Daarmee wordt (grotendeels) voorkomen dat JavaScript het laden van andere bronnen blokkeert. Bijvoorbeeld CSS, wat de informatie bevat voor de visuele opmaak van je website. Met het laden van Javascipt in de footer geef je prioriteit aan CSS en HTM, zodat je WordPress website op het oog sneller wordt opgebouwd. De Javascript tags worden alsnog ingeladen, maar op een later moment.

Daarmee geef je je bezoeker het idee dat de website snel is. En dat is weer van belang voor een eventuele conversie: niemand wil lang wachten op een trage website!

We optimaliseren je database
Heb jij een complexe website en daardoor een grote database? Hoe groter die database is, hoe langzamer je website is. Het is dus van belang om deze zo schoon en klein mogelijk te houden.

Dit kunnen we op een aantal manieren voor je doen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat je post revisies (eerdere versies van je pagina’s) niet allemaal worden opgeslagen. Ook verwijderen we spam en zorgen voor extra beveiliging tegen nieuwe spam.

Ook zorgen we ervoor dat niet gebruikte afbeeldingen en andere bestanden uit de mediabibliotheek verdwijnen. Die hoeven dan niet voortdurend geladen te worden in de database. En we gebruiken (als dat veilig kan) de plugin Autoptimize om je database te optimaliseren. Zo kunnen we je WordPress website snelheid aanzienlijk verbeteren!

Updates uitgevoerd

Websites in beheer

Snellere website in seconden

Hacks voorkomen

En hoe nu verder?

Je website snel houden

Hoe behoud je een snelle website? Door ervoor te zorgen dat je thema, plugins en serverinstellingen up to date zijn en blijven. WordPress onderhoud dus! Ook moet je nieuwe afbeeldingen blijven optimaliseren en regelmatig een snelheidstest uitvoeren om te zien wat er beter kan.

Liever niet zelf doen? Laat ons dat voor je verzorgen met een van onze WordPress onderhoudspakketten. Al vanaf  € 12,50 per maand!

snellere WordPress website

Wat kun je er zelf aan doen?

WordPress sneller maken

Is het sneller maken van je WordPress website te technisch en wil je dat uit handen geven? Laat ons dat voor je doen.
Je kunt bij ons terecht voor een eenmalige dienst of een onderhoudspakket waarbij we je website tegelijk ook snel maken en houden.

Ga je toch liever zelf aan de slag? Lees dan deze tips om je website te versnellen.

Hoe vaak worden WordPress updates uitgevoerd?

We

Zorg voor snelle hosting

Je website is zo snel als de zwakste schakel. In veel gevallen is dat het hostingpakket waar de website op draait. Goedkope hosting voor een paar euro per maand klinkt aantrekkelijk, maar je krijgt altijd waar je voor betaalt. Je deelt de server in veel gevallen met honderden andere websites. Verbruikt een van die websites veel data of resources? Dan merken de andere websites op dezelfde server dat ook.

Het is beter om je website op een zogenaamde Virtual Private Server (VPS) te zetten. Dan betaal je voor het processor- en geheugengebruik van alleen je eigen website. Afhankelijk van de behoefte kun je deze hostingpakketten vaak opschalen naar het pakket dat het beste bij je past. In combinatie met een content delivery network (CDN) bedien je bezoekers van over de hele wereld razendsnel. Wij hebben goede ervaring met Cloudways: een bedrijf dat snelle Vultr, Amazon en Digital Ocean servers in Amsterdam aanbiedt. Een aanrader als je je WordPress website sneller wilt maken!

Kies voor een lichtgewicht thema bij het ontwerpen van je website

Het is belangrijk dat je website er goed uitziet, maar kies bij het ontwerpen van je website voor een lichtgewicht thema. Bij veel populaire WordPress thema’s heb je een overvloed aan opties beschikbaar. Dat is leuk, maar heeft ook invloed op de snelheid van je website. En niemand wil een mooie website die weinig bezoekers vast kan houden omdat het te langzaam laadt! Probeer dus zware extensies als sliders, bewegende beelden of teksten en andere thema-opties beperkt te houden. Al helemaal als je die opties niet gebruikt.

Een lightweight thema is puur gemaakt voor snelheid: je zult er dus minder opties in aantreffen die de website zwaar maken. Daar staat tegenover dat je met een goed design toch een hele mooie website in elkaar kunt zetten. Zeker voor webshops is dat belangrijk: een groot percentage van je bezoekers haakt af wanneer de website langzaam is. Je webshop is er om producten te verkopen dus kies bovenal voor snelheid. Heb je toch zware functionaliteiten of grote afbeeldingen nodig? Dan zijn er nog meer opties om de WordPress website sneller te maken. Denk aan caching, een snelle server of geoptimaliseerde hosting.

De juiste caching plugin voor je WordPress website

Een caching plugin kan een enorm verschil maken bij het versnellen van je WordPress website. Dat werkt zo: de plugin slaat data tijdelijk op in een ‘cache’. Wanneer een bezoeker je website opnieuw bezoekt, wordt een gedeelte van de website vanuit de cache geladen. Zo hoef je de website niet helemaal opnieuw in te laden. Dat komt de gebruikerservaring enorm ten goede: je website laadt veel sneller en je bezoekers kunnen snel tussen verschillende pagina’s op je website switchen.

Er zijn een aantal goede caching plugins beschikbaar. Welke het beste voor jou werkt is uitproberen. Sommige plugins werken goed samen met een bepaald thema of een bepaalde serverinstelling. Probeer ze dus om de beurt uit en kijk bij welke plugin je de beste scores behaalt. Houd er rekening mee dat het even duurt om de cache op te bouwen: je kunt na het instellen van de plugin het beste 10 minuten wachten zodat het systeem je pagina’s heeft geïndexeerd.

Dit zijn een aantal goede caching plugins die je kunt proberen. Let op: er zijn betaalde en gratis plugins beschikbaar.

Daarnaast zijn er servers die zijn uitgerust met Varnish caching en/of Redis. Dat is alleen geen kwestie van het installeren van een plugin, maar is vaak bij een premium hostingpakket inbegrepen. Voor dit soort oplossingen kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij helpen je als WordPress specialisten graag!

Optimaliseer je afbeeldingen

Veel websites laden langzaam omdat er vaak veel te grote afbeeldingen op staan. Ook al lijkt een afbeelding klein op je site dan kan het nog zijn dat er een bestand van 2 mb ingeladen moet worden. Dat is funest voor de snelheid van je website. Zorg er daarom voor dat je de afbeeldingen het liefst in de ware grootte uploadt. Ook kun je een plugin installeren die je afbeeldingen automatisch verkleint, bijvoorbeeld WP Smush it. Deze plugin kan je mediabibliotheek doorzoeken op afbeeldingen die verkleind kunnen worden en regelt dat automatisch voor je. Als je het liever zelf doet kun je ervoor zorgen dat je afbeeldingen in Photoshop op 60% van de kwaliteit wordt opgeslagen. Dat is voor een website meestal meer dan voldoende!

Denk ook aan een nieuwe hosting provider

Betaal je weinig voor je hostingpakket? Dan is de kans groot dat je website op een server met honderden andere website wordt gehost. Dat is fijn voor je portemonnee, maar gaat vaak ten koste van de snelheid van je website. Elke server heeft namelijk een beperkte hoeveelheid processorsnelheid en geheugen. Gebruiken andere websites op dezelfde server veel van deze resources? Dan blijft er minder over voor jouw website. Het is daarom aan te raden om over te stappen naar een Virtual Private Server (VPS). Op zo’n server zijn de processor en het geheugen alleen voor jouw website gereserveerd. Als jouw website helemaal is geoptimaliseerd, is ie razendsnel!

Ik kom er niet uit, wat nu?

Je WordPress website sneller maken kan een heel technisch verhaal zijn. Gelukkig hebben wij de kennis in huis om je snel te helpen. 

Dat kan als eenmalige dienst voor een eenmalig bedrag. Daarmee zorgen we ervoor dat je website snel laadt. Of kies voor ons premium onderhoudspakket om in de toekomst altijd verzekerd te zijn van een snelle, veilige en hackvrije website!

Eenmalige dienst voor maar € 295

WordPress website sneller maken

Wil jij een snellere website maar weet je niet hoe je dit aan kunt pakken? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze eenmalige dienst om je website sneller maken kost € 295 ex BTW. We helpen je tijdens kantooruren dezelfde dag nog.

Wil je zeker weten dat je website snel blijft? Kies dan voor ons premium onderhoudspakket en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

12 + 4 =