WordPress spam blokkeren
N

Binnen 24 uur spamvrij

N

Eenmalige dienst of pakket

N

24/7 Support van experts

N

Altijd een backup beschikbaar

Last van spam op je WordPress website?

Word jij gek van spam op je WordPresss website? Je bent niet de enige! WordPress is het meest populaire systeem om websites mee te bouwen en spammers maken daar graag gebruik van. Zo kun je ongewenste e-mails binnenkrijgen via je contactformulier, op je gepubliceerde e-mailadres of bijvoorbeeld als reactie op een blogartikel, forum of gastenboek.

De meeste spam wordt verstuurd door bots. Dat zijn online scripts die automatisch websites afstruinen op zoek naar e-mailadressen en contactformulieren. Zodra er eentje in zicht is, wordt er automatisch een bericht verstuurd waarin reclame wordt gemaakt voor allerlei producten of links naar externe websites. Daar zit niemand op te wachten, dus het is belangrijk dat je website wordt beveiligd. Met onze WordPress onderhoudspakketten kunnen we je daar mee helpen.

Heb jij last van spam via je WordPress website? Neem contact met ons op. Wij zorgen voor een spamvrije website zodat je niet elke dag onnodige e-mails weg hoeft te gooien. Bij onze Gold pakketten is spambeveiliging inbegrepen. Ook kunnen we je helpen om je WordPress website spamvrij te maken met een eenmalige service.

wordpress website spamvrij maken

Vormen van spam op je WordPress website

s

Reacties op je blog

Naast e-mailspam is dit een van de meest vervelende vormen van spam. Je hebt net een mooi blogartikel geschreven en ziet een e-mail binnenkomen dat er reacties zijn. Dat is mooi! Maar hoe vervelend is het wanneer je vervolgens ziet dat het allemaal spamreacties zijn? Spam op blogartikelen komt vaak voor en is met een extra laag beveiliging goed uit te schakelen. Zo houd jij tijd over voor de reacties die er echt toe doen.

s

Ongewenste e-mail via je contactformulier

Je hebt een contactformulier op je website om bezoekers de kans te geven snel contact met je op te nemen. Heb je je formulier niet beveiligd? Dan is de kans groot dat je via het formulier een hoop spam of ongewenste e-mail binnenkrijgt.

s

Reacties in je forum of gastenboek

Een gastenboek of forum is eigenlijk niet meer van deze tijd, maar we merken dat er nog altijd een groot aantal websites zijn waar je er een terugvindt. Helaas is een gastenboek een enorme spammagneet: wanneer je website niet is beveiligd loop je de kans overspeold te worden met spamreacties. Vaak gaat het om links naar externe websites waar dubieuze producten worden aangeboden. 

WordPress website spamvrij maken

wordpress website geen spam
N

Deze dienst is inbegrepen bij deze onderhoudspakketten:

  • Premium
  • Custom
N

Liever een eenmalige service om je WordPress website hack op te lossen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een spamvrije website voor € 150.

Heb je last van spam via je WordPress website? Laat je website door ons onderhouden!

Start jouw gratis maand onderhoud

Wat doen we voor je?

WordPress website spamvrij maken

Heb je weinig verstand van technische toepassingen om spam op je WordPress website te blokkeren?
Laat je website dan door ons spamvrij maken. Wij zorgen voor een beviligde omgeving waar spammers geen kans hebben. 

We kunnen je helpen met een eenmalige dienst of je kunt een WordPress onderhoudspakket bij ons afsluiten.
Lees hieronder hoe we je website beveiligen en de spam verwijderen.

Hoe vaak worden WordPress updates uitgevoerd?

We

Bestaande spam verwijderen

De eerste stap is het verwijderen van bestaande spamreacties op bijvoorbeeld je blog of gastenboek. We installeren een aantal plugins die reacties doorzoekt en de spam reacties eruit filtert. Want dat is uiteindelijk de bedoeling: gewenste reacties die niet door bots maar door mensen zijn geplaatst moet je natuurlijk wel behouden.

Je contactformulier beveiligen

Als het probleem bij je contactformulier(en) ligt en je daar veel spam van ontvangt is het belangrijk om deze formulieren te beveiligen. We doen dat standaard op elke website om deze spamvrij te maken. De methode verschilt per website, maar in de meeste gevallen installeren we daarvoor ReCaptcha, een beveiligingsmethode van Google. Deze gratis service bepaalt per bezoeker wie er mens is en wie een bot. Op die manier is spam veel beter te blokkeren. 

(Anonieme) reactiemogelijkheid uitzetten

Heb je geen blog op je WordPress website of is het niet de bedoeling dat er gereageerd kan worden op je artikelen? Dan kan het verstandig zijn om de reactiemogelijkheid helemaal uit te zetten. Daarmee blokkeer je spamreacties op je artikelen (ook op het standaardblog ‘Hello World’ dat vaak gebruikt wordt om te spammen) en zul je zien dat er geen ongewenste reacties meer worden geplaatst.

Ook kunnen we wervoor zorgen dat een bezoeker zich eerst moet registeren om een reactie te kunnen plaatsen. Daarmee voorkom je anonieme spam reacties en is de kans groter dat je reacties daadwerkelijk van geïnteresseerde bezoekers zijn.

Links in reacties uitzetten of verminderen
Spamreacties op artikelen of in je gastenboek bevatten vaak links. Dat is vaak het doel van de spammer: een link plaatsen naar zijn eigen website om zo een zo groot mogelijk bereik te hebben. We kunnen als dat nodig is ervoor zorgen dat reacties met links automatisch worden geblokkeerd of verminderd. Dat is van belang als je de reactiemogelijkheid in tact wilt laten.
Installeren Akismet om nieuwe reacties voor je te modereren

Voor de websites met een blog, gastenboek of forum gebruiken we de plugin Akismet. Deze plugin is gratis te gebruiken en een expert op het gebied van WordPress spam. De plugin is zo in te stellen dat spam reacties automatisch worden geblokkeerd en verwijderd. Als je dat te riskant vindt kan Akismet ze ook in een tijdelijke spam map zetten zodat je ze zelf kunt bekijken en kunt toevoegen of afwijzen. Akismet werkt bijzonder goed, waardoor we een hoop ongewenste reacties kunnen voorkomen.

Externe aanbieder voor reacties gebruiken

Als laatste redmiddel kunnen we ook gebruik maken van een externe partij om reacties op je website weer te geven. De marktleider op dat gebied is Disqus. Dit systeem vervangt het standaard WordPress reactiesysteem en heeft een eigen spamfilter waardoor je het niet zelf hoeft te verwijderen. Je website wordt er wel wat trager van, dus deze oplossing is in eerste instantie niet de beste. Disqus werkt vooral goed voor websites waarop veel interactie plaatsvindt, maar waar conversie van minder groot belang is. 

Updates uitgevoerd

Websites in beheer

Snellere website in seconden

Hacks voorkomen

En hoe nu verder?

Je website spamvrij houden

Spam vanaf je WordPress website voorkom je alleen als je zorgt voor voldoende beveiliging en website die altijd up to date is. Hieronder lees je een aantal tips om ervoor te zorgen dat de kans op spam zo klein mogelijk is.

Liever niet zelf doen? Laat ons dat voor je verzorgen met een van onze WordPress onderhoudspakketten. Al vanaf  € 12,50 per maand!

wordpress spam blokkeren

Wat kun je er zelf aan doen?

Tips om spam vanaf je WordPress website te blokkeren

Als je technische kennis hebt dan kun je zelf ook het een en ander doen om je website spamvrij te maken. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je daarbij te helpen. Zonder technische kennis is het lastiger om dit voor elkaar te krijgen. Wil je liever dat wij je website op en top beveiligen? Bestel dan een eenmalige WordPress spamvrij dienst of bestel een onderhoudspakket om jouw website ook in de toekomst vrij van ongewenste e-mail en reacties te houden!

Hoe vaak worden WordPress updates uitgevoerd?

We

Installeer de Akismet plugin

Spam op je website is erg vervelend. Gelukkig zijn er oplossingen die de ergste ongewenste reacties automatisch verwijdert. Akismet is de beste op dat gebied. Nieuwe reacties worden automatisch beoordeeld en indien gewenst verwijderd. Het systeem is voor 99% succesvol, maar soms kan het zijn dat een serieuze reactie als spam wordt aangemerkt. We raden je dan ook aan om de spam niet automatisch te verwijderen maar de lijst regelmatig te checken. 

Update je thema, plugins en WordPress installatie regelmatig

Spammers vinden altijd nieuwe mogelijkheden om de bestaande systemen te omzeilen. Daarom is het van belang om je WordPress versie, thema en plugins up to date te houden. De meest kwetsbare websites zijn verouderde websites: een niet geupdate website is veel gevoeliger voor spam of in een erger geval hacks. Zorg ervoor dat je website elke week wordt gecheckt op updates en voer deze uit. Liever niet zelf doen? Kijk dan even bij onze onderhoudspakketten zodat we deze taak voordelig van je over kunnen nemen.

Beveilig je contactformulieren met ReCaptcha van Google

ReCaptcha is een systeem van Google waarmee je een extra beveiligingscheck kunt uitvoeren. Dit systeem is erg goed in het bepalen wie van je bezoekers een mens is, en wie een bot. Bots zijn automatische scripts die websites afzoeken naar onbeveiligde contactformulieren. Ze dumpen vaak een link en hopen dat de ontvanger op deze link klikt. Rommel dus!

Met ReCaptcha checkt Google elke inzending. Je kent het vast wel; op sommige websites moet je 12 plaatjes bekijken en plaatjes met bijvoorbeeld boten selecteren. Op die manier selecteert het systeem of een reactie spam is en direct geblokkeerd kan worden. Dat is bijna 100% waterdicht en zorgt voor (een totale) vermindering van spam via je WordPress contactformulier. Een ReCaptcha sitekey en secret key kun je aanmaken via deze website.

Zet de reactiemogelijkheid op je website uit

Maak je op je website geen gebruik van een blog of andere reactiemogelijkheid? Dan ben je erbij gebaat om de reactiemogelijkheid uit te zetten. Ga daarvoor in het WordPress dashboard naar Instellingen en vervolgens Discussie. Verwijder het vinkje bij het selectievakje ‘Sta toe dat mensen kunnen reageren op nieuwe berichten’. Daarmee zet je de reactiemogelijkheid op de hele website uit en ben je verlost van ongewenste reacties.

Help, ik kom er niet uit!

Lukt het niet om de hoeveelheid ongewenste mail en reacties terug te dringen? Neem dan contact met ons op. W kunnen je snel en vakkundig helpen om je website spamvrij te maken. Dat kan als eenmalige dienst. Ook kun je bij ons een WordPress onderhoudspakket afsluiten waar de spam beveiliging een onderdeel van is. Zo ben je en blijf je beschermd tegen vervelende spam!

Eenmalige dienst voor slechts € 150

WordPress hack laten oplossen

Ontvang je veel spam via je website en weet je niet hoe je dit kunt oplossen? Stuur ons dan een bericht of bel. Onze eenmalige dienst om je website spamvrij te maken kost € 150 ex BTW. We helpen je tijdens kantooruren dezelfde dag nog.

Wil je zeker weten datje website spamvrij blijft? Kies dan voor ons premium onderhoudspakket en we zorgen voor een website die altijd snel, veilig en up to date is. Gegarandeerd!

10 + 4 =